Basis werkbegeleider voor externen

👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

Over de cursus
Ben je benieuwd naar het herkennen van leervoorkeuren bij studenten en wil je jouw begeleidingsstijl hierop aan laten sluiten? Wil je leren hoe je aansluit op de leerbehoefte van de student en hoe je feedback kunt onderbouwen? Dan geeft dit leertraject je handvatten om hiermee aan de slag te gaan!

Het leertraject bevat meerdere onderdelen: artikelen, toetsen en twee bijeenkomsten.

Je start het leertraject in afstemming met de teamleider/aandachtsvelder vanuit de afdeling. Deze coacht jou tijdens het traject. Het toepassen van het geleerde in de praktijk staat voorop tijdens dit traject.

Voor wie
Dit leertraject is bedoeld voor (beginnende) werkbegeleiders.

Dit leer je
Na afloop van het leertraject:

Weet je welke rollen er zijn als werkbegeleider en kun je deze toepassen;
Weet je welke leerstijlen en leervoorkeuren er zijn, kun je deze bij de student herkennen en pas je jouw begeleidingsstijl hierop aan;
Weet je wat situationeel begeleiden is en kun je dit toepassen;
Ken je de begrippen feedback en feed-forward en heb je hiermee geoefend;
Heb je stilgestaan bij objectief waarnemen en een start gemaakt met zorgvuldig beoordelen;
Heb je geleerd vanuit jouw eigen verdiepings- en leervragen.

Algemene voorwaarden
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.

Meer weten?
Yvonne Savelkoul-Broekman, projectmedewerker

€230,00

Onderdelen

 1. artikel

  Over het traject basis werkbegeleider

  Lees dit artikel voorafgaand aan de 1e workshop goed door. Je vindt hierin verdere informatie over de opbouw van het traject, de voorbereiding en de afsluiting.

 2. artikel

  Voorbereiding workshop 1 basis werkbegeleider

 3. artikel

  De rol van de werkbegeleider

  Lees meer over de diverse rollen van de werkbegeleider

 4. artikel

  Leerstijlen en leervoorkeuren

  Dit artikel gaat verder in op manieren van leren en de leervoorkeuren van Manon Ruijters. Benieuwd naar jouw leervoorkeur? Maak dan de leervoorkeurscan.

 5. artikel

  Situationeel begeleiden

  In dit artikel wordt ingegaan op het model situationeel begeleiden. Het model geeft je zicht hoe bepaalde fases in het leerproces verlopen en hoe jij als begeleider hierop aan kunt sluiten.

 6. artikel

  Feedback en feedforward

  In dit artikel vind je meer over het geven van feedback en feedforward

 7. artikel

  Objectief waarnemen

  Dit artikel gaat in op waarnemen en beoordelen

 8. toets

  Quiz basis werkbegeleider

 9. artikel

  Voorbereiding workshop 2

 10. event

  Traject basis Werkbegeleider Workshop 1 en Workshop 2

  Ga je beginnen met het begeleiden van studenten of ben je al werkbegeleider en wil je jouw deskundigheid vergroten? Dit event bestaat uit twee dagdelen. De voorbereiding vind je in de Online Leeromgeving bij 'Mijn cursussen', Klik daar op traject basis werkbegeleiding. Onderaan staan alle onderdelen en zie je verschillende artikelen voor de voorbereiding.

 11. event

  Workshop 1 basis werkbegeleider

  Er moet minimaal 4 weken tussen workshop 1 en 2 zitten. In deze workshop gaan we verder in op de theorie en modellen naar aanleiding van de verdiepingsvragen. Let op: lever deze vragen in uiterlijk 2 werkdagen voor het event. Zie artikel voorbereiding workshop 1! De voorbereiding vind je in de Online Leeromgeving bij 'Mijn cursussen', Klik daar op traject basis werkbegeleiding. Onderaan staan alle onderdelen en zie je verschillende artikelen voor de voorbereiding.

 12. event

  Workshop 2 basis werkbegeleider

  Dag 2 van de cursus Leertraject basis werkbegeleider is een bijeenkomst van 3 uur, samen met een trainingsacteur. Denk aan het tijdig insturen van je casus. Zie artikel voorbereiding workshop 2!