Ervaren Werkbegeleider voor externen

👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

Over de cursus
Het leertraject tot ervaren werkbegeleider geeft je handvatten om studenten en collega's te ondersteunen bij het leren in de praktijk.
Het traject bestaat uit 3 interactieve workshops met een tussenliggende periode van enkele weken. In deze periode doe je ervaring op in jouw eigen praktijk. In de afsluitende derde workshop oefen je met een trainingsacteur.

Voor wie
Externe deelnemers zoals Zorgprofessionals zoals verpleegkundigen, doktersassistenten, MBB'ers, paramedici, ok-assistenten, anesthesiemedewerkers.

Dit leer je
In dit traject leer je om te gaan met complexe begeleidings- en beoordelingssituaties. Je verdiept je in begeleidings/coachingsmodellen, waarmee je jouw coachingsvaardigheden uitbreidt.
Hoe ga je om met stagnatie in het leerproces; hoe herken je dat? Hoe stimuleer je het leren en wat is een groei mindset? Het beoordelen komt uitgebreid aan bod. Denk aan complexe begeleidingssituaties en het ontwikkelingsgerichte beoordelen.
Jouw eigen praktijksituaties zijn onderdeel van de workshops. Het toepassen van het geleerde in de praktijk staat voorop tijdens dit traject.

Voorwaarden
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan dien je je niet voor deze cursus in te schrijven. Ga dan naar https://radboudumc.capp12.nl/courses/433
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Yvonne Savelkoul-Broekman | Radboudumc Health Academy

€325,00

Onderdelen

 1. artikel

  Over het traject basis werkbegeleider

  Lees dit artikel voorafgaand aan de 1e workshop goed door. Je vindt hierin verdere informatie over de opbouw van het traject, de voorbereiding en de afsluiting.

 2. artikel

  Voorbereiding workshop 1

  In dit artikel vind je de voorbereiding voor workshop 1.

 3. artikel

  De rol van de werkbegeleider

  Lees meer over de diverse rollen van de werkbegeleider

 4. artikel

  Leerstijlen en leervoorkeuren

  Dit artikel gaat verder in op manieren van leren en de leervoorkeuren van Manon Ruijters. Benieuwd naar jouw leervoorkeur? Maak dan de leervoorkeurscan.

 5. artikel

  Situationeel begeleiden

  In dit artikel wordt ingegaan op het model situationeel begeleiden. Het model geeft je zicht hoe bepaalde fases in het leerproces verlopen en hoe jij als begeleider hierop aan kunt sluiten.

 6. artikel

  Feedback en feedforward

  In dit artikel vind je meer over het geven van feedback en feedforward

 7. artikel

  Objectief waarnemen

  Dit artikel gaat in op waarnemen en beoordelen

 8. toets

  Quiz basis werkbegeleider

 9. artikel

  Voorbereiding workshop 2

 10. artikel

  Voorbereiding workshop 3

  In dit artikel lees je de voorbereiding voor Workshop 3. Tijdens workshop 2 wordt dit ook verder toegelicht.

 11. event

  Traject ervaren Werkbegeleider

  Het leertraject tot ervaren werkbegeleider geeft je handvatten om studenten en collega's te ondersteunen bij het leren in de praktijk. Het traject bestaat uit 3 interactieve workshops (van ieder 3 uur) met een tussenliggende periode van enkele weken.