Mindful leiderschap voor artsen en (zorg)leidinggevenden

👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

Over de cursus
Hoe kan je de uitgangspunten van mindfulness inzetten om je persoonlijk en medisch leiderschap te ontwikkelen?
In deze interactieve training ervaar je met praktische oefeningen hoe je je dagelijkse balans tussen handelen en inspiratie kan vergroten. Welke persoonlijke waarden en principes pas je toe in je leiderschap?
Hoe communiceer je effectief en werk je met compassie? Wat gaat dit voor jou …. èn je collega’s en werkomgeving betekenen?
Bekijk voor meer informatie de Folder Mindful leidinggeven.

Voor wie
De leergang is bedoeld voor artsen en leidinggevenden in de zorg op strategisch en tactisch niveau.

Dit leer je
Na het volgen van de leergang kan je beter:

 • Krachtig, inspirerend en verbindend leiderschap
  tonen
 • Tijdig stressignalen herkennen, meer rust en balans ervaren
 • Onder spanning gefocust blijven
 • Bewust de voor jou goede keuzes maken in een veeleisende en veranderende omgeving
 • Met meer aandacht communiceren
 • Beperkende denk- en gedragspatronen herkennen en veranderen

Hoe kan je de uitgangspunten van mindfulness inzetten om je persoonlijk en medisch leiderschap te ontwikkelen? Mindful leiderschap gaat over aanwezig zijn. Leidinggeven met bewuste niet oordelende aandacht (mindful) begint bij persoonlijk leiderschap. ‘Als je jezelf niet kunt leiden, kan je anderen niet leiden’.

Zoveel tijd kost het
De leergang bestaat uit een intakegesprek en 4 bijeenkomsten van 9.00-17.00 uur die op een donderdag/vrijdag plaatsvinden.

Voorwaarden
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
Annuleren kan kosteloos tot 1 maand voor aanvang, daarna wordt de leergang in zijn geheel doorberekend. Voor alle andere voorwaarden met betrekking tot ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Postbus Opleidingen Human Resources

€1560,00

Onderdelen

 1. event

  Mindful leiderschap voor artsen en (zorg)leidinggevenden

  Na het volgen van deze leergang ben je onder andere beter in staat om krachtig, inspirerend en verbindend leiding te tonen, tijdig stressignalen te herkennen, meer rust en balans te ervaren, effectiever met (werk)druk en stress om te gaan en met meer aandacht te communiceren. De leergang is bedoeld voor artsen en (zorg)leidinggevenden. Dit event bestaat uit vijf lesdagen.