om als zelfstandig monitor aan de slag te gaan bij investigator-initiated, WMO-plichtig onderzoek met een verwaarloosbaar risico.
👉 Bij een klik op 'Start deze cursus' gaat ook de betaalprocedure van start. Scroll naar beneden voor meer informatie hierover onder 'voorwaarden'.
Over de cursus
De wet- en regelgeving rond mensgebonden onderzoek is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Hierdoor zijn de eisen voor de voorbereiding, uitvoer en vastlegging steeds strenger zijn geworden. Deze Basistraining Monitoring is een van de middelen die zijn ontwikkeld om de veiligheid van onderzoeksdeelnemers en de kwaliteit van de data van mensgebonden onderzoek te kunnen garanderen.
Onafhankelijke monitoring is noodzakelijk voor al het WMO-plichtige mensgebonden onderzoek, los van de risicoclassificatie. Bij onderzoek is het de taak van de verrichter om een daartoe getrainde monitor aan te stellen. De monitor ondersteunt en adviseert de onderzoeker met betrekking tot het voldoen aan alle wet- en regelgeving en lokale SOP's (standard operating procedures). Daarnaast controleert de monitor op compliance met het protocol en de kwaliteit van de data. Efficiënte monitoring is gebaseerd op vooraf ingeschatte risico’s van het onderzoek.
Voor wie
Onderzoekers en onderzoeksmedewerkers die voldoen aan het volgende profiel:
Wil je graag meedoen, maar voldoe je niet aan alle eisen, neem dan contact op met Arjan Nooteboom, Research Institute for Medical Innovation - Team Clinical Research Policies.
Na de cursus
Na deze training ben je gekwalificeerd in het zelfstandig monitoren van WMO-plichtig onderzoek met de risicoclassificatie verwaarloosbaar (volgens de NFU-richtlijnen). Tijdens de training zal het identificeren van risico’s en 'risk-based approach' aan de orde komen.
Zie de leerdoelen rechts bovenin.
Studiebelastingsuren
Contacturen en huiswerk: ca. 42 uur / 1,5 ECTS
Registers en accreditatiepunten
Voorwaarden
Voor medewerkers Radboudumc: de betaling verloopt standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Start deze cursus’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies Betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of Betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
Voor externe deelnemers: de betaling verloopt via een ander systeem. Je ontvangt separaat een factuur.
Let op bij uitschrijving: indien je je uitschrijft van een cursus dien je de contactpersoon voor deze cursus (zie mailadres hieronder) per mail te informeren om eventueel de terugbetalingsprocedure in gang te zetten.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.
Meer weten?
Wendy van Eldijk | Research Institute for Medical Innovation - Team Clinical Research Policies