ALS voor stafleden afdeling Anesthesiologie, Pijn- en Palliatieve Geneeskunde

Over de cursus
Je leert hier het toepassen van het ALS-algoritme tijdens de (peri)resuscitatie van een volwassene en leiding geven aan het reanimatieteam. De training bestaat uit twee delen: 1) ter voorbereiding bestuderen van het ALS-algoritme en 2) een praktijkles. Het ALS-algoritme dient ter voorbereiding op de praktijkles te worden bestudeerd, je vindt deze onder 'lesmateriaal' bij de cursus.
Certificering vindt, wanneer beide lesonderdelen zijn afgerond, binnen de online leeromgeving plaats bij 'certificaten' in je portfolio en (op termijn) in je kwaliteitspaspoort in de online leeromgeving.

Voor wie
Stafleden van de afdeling Anesthesiologie, Pijn- en Palliatieve Geneeskunde; Medisch specialisten en PA-ers (i.o.).

Dit leer je
Na deze training bezit je de technische kennis en vaardigheden voor het uitvoeren van Advanced Life Support (ALS) en het leiding geven aan het reanimatieteam. De volgende leerdoelen staan centraal:

  • Je bent bekend met het ALS-algoritme
  • Je bent bekend met het uitvoeren van Basic Life Support met AED
  • Je bent in staat tot het uitvoeren van deelvaardigheden van ALS: ritmeherkenning; veilig defibrilleren; transcutane pacing en medicatietoediening
  • Je bent in staat tot het toepassen van Advanced Life Support (ALS) en leiding te geven aan het reanimatieteam
  • Je bent in staat om op basis van bevindingen tijdens de reanimatie een hypothese te vormen en daar consequenties aan te verbinden.

Zoveel tijd kost het
De praktijkles heeft een duur van drie uren.

Voorwaarden
Toelatingseisen: Staflid / PA-er (i.o.) APPG.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Rein Ketelaars | Anesthesioloog

Onderdelen

  1. event

    ALS voor stafleden afdeling Anesthesiologie, Pijn- en Palliatieve Geneeskunde

    Dit is de ALS-training voor stafleden en PA-ers (i.o.) APPG. Je leert hier het toepassen van het ALS-algoritme tijdens de (peri)resuscitatie van een volwassene en leiding geven aan het reanimatieteam.