Huiselijk en Seksueel geweld

Over de cursus
Seksueel en familiaal geweld (acuut/structureel) komen vaak voor met gevolgen voor de gezondheid. Deze cursus leert u te signaleren, het geweld bespreekbaar te maken en een slachtoffer respectvol te benaderen. Deskundige zorg kunnen leveren is voor alle betrokken hulpverleners van groot belang.
Deze cursus bestaat uit 8 modules waaronder communicatievaardigheden, prevalentiecijfers, risicofactoren, psychosociale en medische gevolgen, juridische aspecten, veiligheidsaspecten, organisatie CSG en werkwijze en behandeling/beleid.

Voor wie
Artsen, (inclusief forensisch artsen, jeugdartsen) physician assistants, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners, maatschappelijk werkers, medisch psychologen, zedenrechercheurs.

Dit leer je
In deze cursus leert de deelnemer:

  • de grootte kennen van de impact (medisch en psychosociaal) van seksueel en partner geweld (acuut en structureel) op het slachtoffer van jong tot oud
  • het herkennen van sleutel kenmerken van seksueel en partner geweld
  • het bespreekbaar maken van seksueel en partner geweld
  • welke acute medische zorg, inclusief preventie en behandeling van SOA, psychologische zorg en forensisch medisch onderzoek aan slachtoffers geboden kan worden.

Zoveel tijd kost het
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

Voorwaarden
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt betaling via je aanstellingskostenplaats. Voor betaling op een afwijkende kostenplaats, op project of met een vouchercode klik eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies voor referentiecode.
Bij annulering tot uiterlijk 14 dagen van tevoren brengen we €35 administratiekosten in rekening. Bij annulering na deze termijn het volledige bedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Janine Nagengast | Radboudumc Health Academy
Centrum Seksueel Geweld Gelderland- Zuid en Midden

€495,00

Onderdelen

  1. event

    Huiselijk en Seksueel geweld