SH-MS Opleiding Stralingshygiëne voor medisch specialisten en aios

Over de cursus
Volgens de wet BIG is het werken met ioniserende straling voor medische doeleinden een voorbehouden handeling. Deze cursus leert je alles wat je nodig hebt om hierin zelfstandig bevoegd te worden. Je bekijkt stralingsrisico's, het verband tussen beeldkwaliteit en de dosis en wordt op de hoogte gebracht van alle relevante wetgeving.
De cursusinhoud komt voort uit de leerdoelen zoals zijn geformuleerd door de voorbereidingscommissie en is gebaseerd op het advies van de Gezondheidsraad ('Deskundigheidseisen voor medische stralingstoepassingen', 1996/04).

Voor wie
Deze cursus SH-MS is bedoeld voor medisch specialisten en aios.

Dit leer je
Na deze cursus:

 • heb je inzicht in de stralingsrisico’s voor patiënt, medewerkers en zichzelf
 • ken je het verband tussen beeldkwaliteit en patiëntendosis
 • ken je methodes om de dosis te beperken voor zichzelf, voor medewerkers en voor de patiënt
 • kun je over stralingshygiënische onderwerpen communiceren met patiënten, collega’s, medewerkers, klinische fysici en stralingsdeskundigen
 • ben je op de hoogte van relevante wet- en regelgeving.

Voucher
Voor aios Radboudumc: De aios-coördinator vraagt voor jou de voucher aan bij het OOR ON secretariaat. Bij fiat geeft de aios-coördinator jou een seintje. Je kunt je vanaf dat moment binnen 10 werkdagen inschrijven in de online leeromgeving en kiest dan het kostenplaatsnummer van jouw afdeling.

Voorwaarden
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
Bij annulering tot 14 dagen van tevoren worden € 35 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum betaal je het volledige cursusbedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Geertje van Duijnhoven | Radboudumc Health Academy

€795,00

Onderdelen

 1. artikel

  Voorbereiding SH-MS: informatie, opdrachten en artikelen

 2. event

  SH-MS Opleiding stralingshygiëne voor medisch specialisten en aios