Leergang Mensgericht Innoveren

75 uur doorlooptijd

**👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie en de data voor 2025.

Over de cursus
Als zorgprofessional, of je nu aan het bed staat of in de organisatie van zorg, wil je de beste zorg voor jouw patiënt. Terwijl de zorg complexer, meer technologisch én duurder blijft worden is het een kunst (en uitdaging) om mensgericht te innoveren. Innovatie met de mens als uitgangspunt, gecombineerd met kennis en kunde over technologie, processen en financiën.

Tijdens de leergang leer je hoe je behoeften, problemen en uitdagingen in beeld kan brengen. Je krijgt pragmatische strategieën om bestaande en nieuwe innovatieve ideeën verder te brengen. Ook delen zorgcollega’s hun ervaringen en geleerde lessen met jou.

Leren doe je niet alleen. Jouw medecursisten zijn een van de belangrijkste inspiratiebronnen, zij geven je nieuwe inzichten en perspectieven vanuit allerlei perspectieven in de zorg. Dat zorgt er ook voor dat zorgprofessionals vanuit allerlei disciplines en rollen deel kunnen nemen.

In 6 maanden leren én je eigen traject verder helpen
In zes maanden werk je aan het verder brengen van een zelfgekozen verbeterinitiatief. Dit kan een actueel probleem in de zorg zijn of een op de toekomstgerichte verandering en mag zowel een nieuw als bestaand project zijn. Jouw eigen werk vormt de context voor de leergang. Naast organisatorische aspecten ligt het accent voor een groot deel op het ontwikkelen van een persoonlijke leiderschapsstijl.

Voor wie
De leergang is bedoeld voor alle professionals die impact (willen) maken in de patiëntenzorg en op zoek zijn naar inhoudelijke ondersteuning op het gebied van kennis of vaardigheden bij het verder brengen van een verbeterinitiatief.

Dit leer je
De leergang:

 • stimuleert reflectie op eigen denken en handelen;
 • reikt praktisch toepasbare kennis en methoden aan;
 • besteedt aandacht aan jouw professionele identiteit;
 • biedt ruimte voor het ontwikkelen van innovatievaardigheden;
 • faciliteert vergroten van het netwerk;
 • helpt bij het realiseren van impact.

Zoveel tijd kost het en deze data kun je alvast reserveren
De leergang bestaat uit een intake, 5 lesdagen, 2 werkplaats-dagdelen, 2 intervisies, 1 coachgesprek en deelname aan de afsluitende middag met presentaties. Houd rekening met een totale studiebelasting van ± 65-75 uur.
De data voor de Leergang Mensgericht Innoveren staan hieronder. De data voor intervisie en coachgesprekken zullen in de leergang worden gepland.

 • Do 16 januari om 16.00 – kennismaking (optioneel)
 • Do 23 januari, hele dag – lesdag 1
 • Wo 19 februari, hele dag – lesdag 2
 • Vr 7 maart, ochtend – werkplaatsdag 1
 • Do 20 maart, hele dag – lesdag 3
 • Wo 16 april, hele dag – lesdag 4
 • Vr 9 mei, ochtend – werkplaatsdag 2
 • Do 15 mei, hele dag – lesdag 5
 • Wo 4 juni, middag – afsluitende middag

Accreditatie
De leergang is via ABAN geaccrediteerd voor 32 punten. Er wordt nog gekeken naar accreditatie voor verpleegkundigen.

Voorwaarden
Na aanmelding nodigen we je uit uitnodiging voor een intake waarin je je verbeterinitiatief toelicht en uitlegt wat je van de leergang verwacht, dit is onderdeel uit van de selectie. Daarnaast verwachten we dat je open staat voor feedback en bereid bent jezelf én je mogelijke innovatieve oplossingsrichting onder de loep te nemen.

Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven en kies dan:
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.

Annuleren kan kosteloos tot 1 maand voor aanvang, daarna wordt de leergang in zijn geheel doorberekend. Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Bekijk de Folder Leergang Leren Innoveren of stuur een bericht naar:
innovation@radboudumc.nl | Radboudumc Health Innovation Labs

€2800,00

Onderdelen

 1. event

  Leergang Mensgericht Innoveren

  Biedt professionals een basisniveau om te innoveren binnen het zorgdomein.