TMS-THK-CBCT Update - open inschrijving

Over de cursus
Toezichthoudend medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde voor de Conebeam CT).
Indien je 5 jaar of langer geleden met succes je diploma Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT, hebt gehaald dan wordt het tijd voor een interessante update. Wij bieden je een overzicht van alle relevante ontwikkelingen met betrekking tot CBCT.
Zo zijn er veranderingen in wet- en regelgeving, die zowel voor toezichthouders als opdrachtgevers belangrijk zijn. Door toepassing van steeds kleinere field of views kan de dosis substantieel worden gereduceerd waardoor het toepassingsgebied en de indicaties van CBCT-scans in dagelijkse tandheelkunde is uitgebreid. De kleine field of views maken het mogelijk binnen het voor de tandarts ‘vertrouwde’ werkveld te blijven. Heden ten dage zien we daardoor toepassingen in elk subgebied van de tandheelkunde, de ontwikkelingen hierin gaan door nieuwe software razendsnel. Deze update geeft je een hernieuwde kijk op de inspirerende toepassingen en een verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling.

De cursus is grotendeels online en in eigen tijd te volgen en bestaat uit zelfstudie en een responsiecollege (verplichte deelname).

Voor wie
Voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet vooraf de kennis van Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT zijn bestudeerd en moet u in het bezit zijn van het certificaat Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT.

Dit leer je
Je bent na de cursus op de hoogte van alle hedendaagse indicaties en toepassingen van CBCT. Na het volgen van de cursus ben je in staat om:

 • een goede CBCT-opname voor een specifieke indicatie te maken;
 • een CBCT te beheren en een melding of vergunningsaanvraag hiervoor te doen;
 • te selecteren of het maken van een CBCT-opname geïndiceerd is;
 • te selecteren welke CBCT-opname gekozen kan worden.

Voorwaarden
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt betaling via je aanstellingskostenplaats. Voor betaling op een afwijkende kostenplaats, op project of met een vouchercode klik eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies voor referentiecode.
Bij annulering tot 14 dagen van tevoren worden € 35 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum betaal je het volledige cursusbedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Radschool | Radboudumc Health Academy

€355,00

Onderdelen

 1. artikel

  Opzet cursus TMS-THK-CBCT Update

 2. artikel

  TMS-THK-CBCT Update - Inleiding

 3. artikel

  TMS-THK-CBCT Update - module 1

 4. toets

  CBCT Diagnostische toets

 5. artikel

  TMS-THK-CBCT Update - module 2

 6. toets

  CBCT Techniek en opnamekwaliteit

 7. artikel

  TMS-THK-CBCT Update - module 3

 8. toets

  CBCT Sedentexct richtlijnen Rechtvaardiging

 9. event

  Update TMS-THK-CBCT