TMS-THK-CBCT Update - open inschrijving

👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

Over de cursus
Toezichthoudend medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde voor de Conebeam CT).
Indien je 5 jaar of langer geleden met succes je diploma Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT, hebt gehaald dan wordt het tijd voor een interessante update. Wij bieden je een overzicht van alle relevante ontwikkelingen met betrekking tot CBCT.
Zo zijn er veranderingen in wet- en regelgeving, die zowel voor toezichthouders als opdrachtgevers belangrijk zijn. Door toepassing van steeds kleinere field of views kan de dosis substantieel worden gereduceerd waardoor het toepassingsgebied en de indicaties van CBCT-scans in dagelijkse tandheelkunde is uitgebreid. De kleine field of views maken het mogelijk binnen het voor de tandarts ‘vertrouwde’ werkveld te blijven. Heden ten dage zien we daardoor toepassingen in elk subgebied van de tandheelkunde, de ontwikkelingen hierin gaan door nieuwe software razendsnel. Deze update geeft je een hernieuwde kijk op de inspirerende toepassingen en een verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling.

De cursus is grotendeels online en in eigen tijd te volgen en bestaat uit zelfstudie en een responsiecollege (verplichte deelname).

Voor wie
Voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. Om aan de cursus deel te kunnen nemen moet vooraf de kennis van Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT zijn bestudeerd en moet u in het bezit zijn van het certificaat Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT.

Dit leer je
Je bent na de cursus op de hoogte van alle hedendaagse indicaties en toepassingen van CBCT. Na het volgen van de cursus ben je in staat om:

 • een goede CBCT-opname voor een specifieke indicatie te maken;
 • een CBCT te beheren en een melding of vergunningsaanvraag hiervoor te doen;
 • te selecteren of het maken van een CBCT-opname geïndiceerd is;
 • te selecteren welke CBCT-opname gekozen kan worden.

Voorwaarden
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
Bij annulering tot 14 dagen van tevoren worden € 35 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum betaal je het volledige cursusbedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Radschool | Radboudumc Health Academy

€355,00

Onderdelen

 1. artikel

  Opzet cursus TMS-THK-CBCT Update

  Lees dit artikel zorgvuldig door.

 2. artikel

  TMS-THK-CBCT Update - Inleiding

 3. artikel

  TMS-THK-CBCT Update - module 1

  In deze module wordt ingegaan op de stralingsveiligheid en wet en regelgeving van röntgentoepassingen in de tandheelkunde in het algemeen en CBCT in het bijzonder. Samensteller van deze module: Wout Moerman.

 4. toets

  CBCT Stralingsveiligheid (diagnostische toets)

  Deze toets is onderdeel van de scholing CBCT én CBCT update.

 5. artikel

  TMS-THK-CBCT Update - module 2

  In deze module wordt ingegaan op het beoordelen van de beeldkwaliteit, het beoordelen van CBCT röntgenbeelden en pathologie anno nu.

 6. toets

  CBCT-Techniek en opnamekwaliteit (diagnostische toets)

  Deze toets is onderdeel van de scholing CBCT én CBCT update.

 7. artikel

  TMS-THK-CBCT Update - module 3

  In deze module wordt ingegaan op de rechtvaardiging van het maken van CBCT beeldopnames en de indicatiestelling. Ook wordt er nog kort wat orthodontie casuïstiek getoond.

 8. toets

  CBCT Sedentexct richtlijnen Rechtvaardiging (diagnostische toets)

  Deze toets is onderdeel van de scholing CBCT én CBCT update.

 9. artikel

  Handouts Responsiecollege en toegevoegde informatie

  De handout van het responsiecollege, deze wordt geplaatst na afloop.

 10. event

  Update TMS-THK-CBCT

  Deze update bestaat uit zelfstudie (zie de artikelen en toetsen in deze cursus) en het responsiecollege. Voorafgaande aan het responsiecollege hebben we je input nodig. Hiervoor vul je dit formulier in, uiterlijk één week voor het responsiecollege. De informatie hieruit gebruiken we meteen voor het samenstellen van het certificaat. Tijdens het responsiecollege gaan we in op de gestelde vragen. Het responsiecollege is verplicht. Meer weten? Mail naar Radschool.