👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

Over de cursus
Palliatieve zorg zou elke dokter moeten kunnen leveren. Toch blijkt dit in de praktijk moeilijk. Logisch, want elke patiënt is anders en zijn of haar palliatief traject ook. Toch zijn er veel gemene delers zoals klachten van pijn, dyspnoe, misselijkheid en een delier. Ook verschillende dokters worstelen met gemeenschappelijke vraagstukken als:

  • hoe herken ik de palliatieve fase?
  • hoe voer ik gesprekken over behandelbeperkingen en de dood?
  • wanneer komt iemand in aanmerking voor palliatieve sedatie of euthanasie en hoe voer ik dit juist uit?
    Middels deze e-module doorloop je al deze vraagstukken op een toegankelijke, interactieve manier. Er worden veel dagelijkse dilemma’s besproken en het geeft je concrete handvatten voor de praktijk. De e-module kent allerlei verwijzingen naar de laatste literatuur, maar het is aan jou of je deze literatuur verder wilt bestuderen. De e-module kan na afloop dienen als een mooi naslagwerk. De afsluitende middag zal dienen voor gezamenlijke intervisie, bespreken van casuïstiek en verdere verdieping.

Voor wie
Aios, medisch specialisten, aios van andere geneeskundige vervolgopleidingen, huisartsen, bedrijfsartsen en eventueel ook verpleegkundig specialisten.

Dit leer je
Tijdens het volgen van deze training krijg je concrete handvatten en ben je bij met de laatste literatuur om goede palliatieve zorg aan patiënten te kunnen leveren.

Zoveel tijd kost het
Circa 15 uur verspreid over 5 weken

Voorwaarden
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
De link naar de e-learning ontvang je na inschrijving.
Bij annulering tot 14 dagen van te voren worden € 35 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum betaal je het volledige cursusbedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten
Karlijn de La Haye | Radboudumc Health Academy

€330,00

Onderdelen

  1. event

    DOO palliatieve zorg

    Palliatieve zorg zou elke dokter moeten kunnen leveren. Toch blijkt dit in de praktijk moeilijk, want elke patiënt en zijn/haar palliatief traject is anders. Er zijn veel gemene delers als klachten van pijn, dyspnoe, misselijkheid en een delier. Ook worstelen dokters met gemeenschappelijke vraagstukken: hoe herken ik de palliatieve fase?, hoe voer ik gesprekken over behandelbeperkingen en de dood?, wanneer komt iemand in aanmerking voor palliatieve sedatie of euthanasie en hoe voer ik dit juist uit? In deze e-module doorloop je al deze vraagstukken op een toegankelijke, interactieve manier. Er worden veel dagelijkse dilemma’s besproken en het geeft handvatten voor de praktijk. De e-module kent allerlei verwijzingen naar de laatste literatuur, maar het is aan jou of je dit wilt bestuderen. De e-module kan dienen als naslagwerk. De afsluitende middag dient voor gezamenlijke intervisie, bespreken van casuïstiek en verdere verdieping. Meer informatie? Karlijn de La Haye