HLIU aan- en uitkleedprocedure PBM

Let op
Onder de PBM overall draag je een OK broek -en shirt. Tijdens de training mag je ook eigen kleding onder de overall dragen, draag dan luchtige, gemakkelijke kleding (geen jurk bijv.) of kom eerder om je om te kleden in het OK pak.

Over de cursus
Op de HLIU kunnen patiënten worden behandeld met (verdenking van) Virale Hemorragische Koorts (VHK). De juiste manier van het aan -en uittrekken van de persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is cruciaal om besmetting te voorkomen.

Voor wie
De cursus is verplicht voor alle medewerkers die (gaan) werken op de HLIU (arts, verpleegkundige, schoonmaker, verpleegassistent, DIP-er).

Zoveel tijd kost het
1,5 uur

Voorwaarden
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.
De cursus is gratis voor deelnemers voor wie deze cursus verplicht is. Echter bij annulering binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus of bij no show zal het volledige deelnemersbedrag (€ 90) in rekening worden gebracht aan de betreffende deelnemer.

Meer weten?
Marc Cornelissen | Radboudumc Health Academy

Onderdelen

 1. e-learning

  Introductie HLIU

  Deze e-learning is bedoeld voor alle (zorg)professionals die werkzaam gaan zijn op de HLIU. In de High Level Isolation Unit kunnen patiënten met (verdenking) virale hemorragische koorts (VHK) behandeld en verpleegd worden. Het gebouw is zo ingericht dat de meest optimale zorg geboden kan worden terwijl er op een innovatieve manier een zo veilig mogelijke omgeving voor de medewerkers gecreëerd wordt. De e-learning module is geaccrediteerd met 1 punt voor het kwaliteitsregister V&V. Meer weten? Emmy van Bommel | Radboudumc Health Academy

 2. artikel

  Voorbereiding; bestudeer relevante info in de Learning Space (klik hier)

 3. event

  HLIU aan- en uitkleedprocedure PBM

  Na inschrijving vind je de voorbereiding op deze training op tabblad 'Home' onder 'Mijn cursussen' in de Online leeromgeving. Oefen de aan- en uitkleedprocedure en het samenwerken met de groene en oranje buddy voor het werken op de High Level Isolation Unit (HLIU). LET OP: Als deelnemer in de groep Artsen/Paramedicus oefen je alleen het aan- en uitkleden met behulp van de groene en oranje buddy. Als deelnemer in de groep Verpleegkundigen/Artsen oefen je het aan- en uitkleden met behulp van de groene en oranje buddy én vervul je tijdens de training ook een rol als groene en/of oranje buddy.