Bewegingsstimulatie: M2 revaliderende mobilisatie

👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

Over de cursus
Recent of al wat langer geleden heb je module 1 gevolgd. Tijdens module 1 ‘revaliderende mobilisatie’ heb je een aantal bewegingsprincipes leren toepassen bij de passieve patiënt. In module 2 ga je een stapje verder. Hierin staat de deelactieve patiënt centraal die door jouw ondersteuning bewegingen zelf kan inzetten, zijn inspanning met behulp van jou kan verminderen en hierdoor in zijn zelfcontrole wordt bevorderd. Hiervoor leer je aanpassingen in de verschillende bewegingspatronen.
Na afloop van deze module schrijf je een individueel mobilisatieplan voor de patiënt die je samen met Monika Wäscher tijdens het praktijkgedeelte hebt verzorgd.

Voor wie
Alle zorgprofessionals, zoals verpleegkundigen, verpleegassistenten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Ook mantelzorgers en vrijwilligers die zorg verlenen aan immobiele mensen zijn welkom.

Dit leer je
Na module 2 ben je in staat:

  • Mobilisatie in verschillende varianten uit te voeren aangepast op de patiënt
  • Een bewegingsdiagnostiek goed op te stellen
  • Een ontwikkeling te laten zien van je lichaamsbewustzijn en bewegingsgevoel

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor het certificaat zul je aan de volgende voorwaarde moeten voldoen:

  • De 4 voorbereidende opdrachten maken uiterlijk 1,5 week voor middernacht
  • De geldigheid van de modules is beperkt houdbaar. Na aanvang van Module 1 heb je 2 jaar de tijd om de overige modules t/m module 4 te volgen en in aanmerking te komen voor het certificaat en titel VAP-nurse. Stel bijv. dat je module 1 preventieve mobilisatie op 20 april 2021 volgt, mag je uiterlijk op 20 april 2023 starten met module 4. Lukt dit niet neem dan contact op met Ingrid van der Ven - de Vos.

Alle informatie over de inhoud en opdrachten vind je op een besloten en veilige leeromgeving; de Learning Space. Hierover ontvang je informatie via de Online Leeromgeving uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training.
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
Bij annulering tot 14 dagen van te voren worden € 35 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum betaalt u het volledige cursusbedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Marleen Bitter | Radboudumc Health Academy

€520,00

Onderdelen

  1. event

    Bewegingsstimulatie: M2 revaliderende mobilisatie

    Recent of al wat langer geleden heb je module 1 gevolgd. Tijdens module 1 ‘revaliderende mobilisatie’ heb je een aantal bewegingsprincipes leren toepassen bij de passieve patiënt. In module 2 ga je een stapje verder. Hierin staat de deelactieve patiënt centraal die door jouw ondersteuning bewegingen zelf kan inzetten, zijn inspanning met behulp van jou kan verminderen en hierdoor in zijn zelfcontrole wordt bevorderd. Hiervoor leer je aanpassingen in de verschillende bewegingspatronen. Dit event bestaat uit 2,5 lesdagen.