Bewegingsstimulatie: M4 efficiënte gezondheidsbevordering

👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

Over de cursus
Recent of al wat langer geleden heb je module 1 tot en met 3 gevolgd. Tijdens deze modules zijn de onderwerpen preventieve mobilisatie, revaliderende mobilisatie en gezondheidsontwikkeling aan bod gekomen. Je hebt een aantal bewegingsprincipes leren toepassen bij verschillende patiënten én met behulp van de drie mobilisatie-fases zelfcontrole bij patiënten bevordert tijdens de zorg.
In deze module ga je verder met het stimuleren van de eigen beweging van zieke en immobiele patiënten. Je gaat mee met de natuurlijke beweging van de patiënt, wat het genezingsproces bevordert. Je leert je bewegingen aan de voorwaarden van de patiënt aan te passen.
Tijdens deze module ga je jouw vaardigheden verder uitbouwen. Je gaat verder met het stimuleren van de eigen beweging van zieke en immobiele patiënten. Je gaat mee met de natuurlijke beweging van de patiënt, wat het genezingsproces bevordert. Je leert jouw bewegingen aan de voorwaarden van de patiënt aan te passen.
Na afloop van deze module schrijf je een praktijkopdracht over een patiënt die je meerdere dagen verzorgd hebt. Deze opdracht bereidt je voor op de kwalificatie van VAP-Nurse.
Het certificaat ontvang je tijdens de 2e bijeenkomst waarin we met elkaar terugblikken, ervaringen delen en formuleren wat je nodig hebt om te verder te blijven bekwamen.

Voor wie
Alle zorgprofessionals, zoals verpleegkundigen, verpleegassistenten, fysiotherapeuten en ergotherapeuten. Ook mantelzorgers en vrijwilligers die zorg verlenen aan immobiele mensen zijn welkom.

Dit leer je
Na module 4 ben je in staat:

 • De interactieve leervormen op je patiënt aan te passen
 • Samen met je patiënt nieuwe bewegingsideeën te ontwikkelen en te trainen
 • Zelfstandig een patiëntmobilisatietraject uit te werken

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor het certificaat zul je aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

 1. De 4 voorbereidende opdrachten maken uiterlijk 1,5 week voor middernacht
 2. De training actief bijwonen
 3. De verwerkingsopdracht maken uiterlijk 4 weken na afloop voor middernacht

De geldigheid van de modules is beperkt houdbaar. Na aanvang van Module 1 heb je 2 jaar de tijd om de overige modules t/m module 4 te volgen en in aanmerking te komen voor het certificaat en titel VAP-nurse. Stel bijv. dat je module 1 preventieve mobilisatie op 20 april 2021 volgt, mag je uiterlijk op 20 april 2023 starten met module 4. Lukt dit niet neem dan contact op met Ingrid van der Ven - de Vos.
Alle informatie over de inhoud en opdrachten vind je op een besloten en veilige leeromgeving; de Learning Space. Hierover ontvang je informatie via de Online Leeromgeving uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training.
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
Bij annulering tot 14 dagen van te voren worden € 35 administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering na deze datum betaalt u het volledige cursusbedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Marleen Bitter | Radboudumc Health Academy

€430,00

Onderdelen

 1. event

  Bewegingsstimulatie: M4 efficiënte gezondheidsbevordering

  Recent of al wat langer geleden heb je module 1 tot en met 3 gevolgd. Tijdens deze modules zijn de onderwerpen preventieve mobilisatie, revaliderende mobilisatie en gezondheidsontwikkeling aan bod gekomen. Je hebt een aantal bewegingsprincipes leren toepassen bij verschillende patiënten én met behulp van de drie mobilisatie-fases zelfcontrole bij patiënten bevordert tijdens de zorg.In deze module ga je verder met het stimuleren van de eigen beweging van zieke en immobiele patiënten. Je gaat mee met de natuurlijke beweging van de patiënt, wat het genezingsproces bevordert. Je leert je bewegingen aan de voorwaarden van de patiënt aan te passen. Dit event bestaat uit anderhalve lesdag.