Bewegingsstimulatie: M1 Preventieve mobilisatie

👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

Over de cursus
Bij bewegingsstimulatie wordt de eigen beweging tijdens dagelijkse bezigheden van zieke en immobiele patiënten gestimuleerd. Je gaat mee in de natuurlijke beweging van de patiënt, wat het genezingsproces bevordert. Daarnaast vermindert deze techniek je fysieke belasting.
Deze dag is opgebouwd uit een deel theorie en daarna brengen jullie deze gelijk in de praktijk door heel veel met elkaar te oefenen. Je leert op deze manier van elkaar onder begeleiding van een expert.Om optimaal leerrendement uit de dag te halen vragen we je de voorbereidende opdrachten uit de besloten Learning Space voor aanvang te maken. Na het behalen van de afsluitende opdrachten ontvang je een certificaat en worden de accreditatiepunten toegekend.

Voor wie
Zorgprofessionals, zoals verpleegkundigen, verpleegassistenten en fysiotherapeuten. Ook mantelzorgers en vrijwilligers die zorg verlenen aan immobiele mensen kunnen deelnemen.

Dit leer je
Tijdens deze module leer je de basisprincipes van het bewegingsconcept. Hiervoor is kennis van het menselijk lichaam van groot belang. Kennis hebben over de functionele anatomie: spieren en botten, lichaamsdelen en gewrichten. Daarnaast is het van belang om inzicht te krijgen in onze manier van bewegen vanaf baby tot nu. Als er problemen zijn met bewegen en je hierbij hulp nodig hebt dan kun je niet zonder interactie met de ander. Hierbij zijn de zintuigen van groot belang. Kortom na afloop van deze module 1 kun je:

  • De theoretische basisprincipes van bewegingsstimulatie benoemen en toepassen
  • Verandering in houding te sturen door het verplaatsen van gewrichten
  • Jouw lichaamsbewustzijn ontwikkelen

Voorwaarden
Alle informatie over de inhoud en de opdrachten staat in een besloten groep in een Learning Space. Hiervoor ontvang je informatie uiterlijk 2 weken voor aanvang van de training.
De 4 voorbereidende opdrachten maken uiterlijk 1,5 week voor middernacht.
De geldigheid van de modules is beperkt houdbaar. Na aanvang van Module 1 heb je 2 jaar de tijd om de overige modules t/m module 4 te volgen en in aanmerking te komen voor het certificaat en titel VAP-nurse. Stel bijv. dat je module 1 preventieve mobilisatie op 20 april 2021 volgt, mag je uiterlijk op 20 april 2023 starten met module 4. Lukt dit niet neem dan contact op met Ingrid van der Ven - de Vos.
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
Bij annulering tot uiterlijk 14 dagen van tevoren brengen we €35 administratiekosten in rekening. Bij annulering na deze termijn het volledige bedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Marleen Bitter | Radboudumc Health Academy

€290,00

Onderdelen

  1. event

    Bewegingsstimulatie: M1 Preventieve mobilisatie

    Bij bewegingsstimulatie wordt de eigen beweging tijdens dagelijkse bezigheden van zieke en immobiele patiënten gestimuleerd. Je gaat mee in de natuurlijke beweging van de patiënt, wat het genezingsproces bevordert. Daarnaast vermindert deze techniek je fysieke belasting.