Leertraject traumatologie voor verpleegkundigen

👉 Bij een klik op 'Inschrijven' gaat de betalingsprocedure meteen van start. Klik op LEES MEER voor meer informatie.

LET OP: Voor deze cursus dient u naast inschrijving op de cursus, ook apart in te schrijven op een datum (zie Event). Pas dan bent u daadwerkelijk ingeschreven.

Over de cursus
In dit leertraject komen de belangrijkste aspecten van de verpleegkundige zorg rondom de behandeling en begeleiding van een trauma patiënt aan bod. Wil jij je kennis verder verdiepen op dit gebied? Dan is dit leertraject wat je zoekt!
Dit leertraject bevat afwisselend theoretisch en praktisch onderwijs en wordt verzorgd door zorgprofessionals uit de praktijk met een ruime ervaring in het onderwerp dat zij doceren.
De werkvormen en opdrachten zijn zo gekozen dat je zoveel mogelijk van elkaar kunt leren. Er wordt een actieve leerhouding verwacht.

Voor wie
Dit leertraject is bedoeld voor verpleegkundigen niveau 4/5 die hun competenties ten aanzien van de verpleegkundige zorg voor de trauma patiënt verder willen ontwikkelen.

Dit leer je
In deze cursus staat de gehele traumatologische zorgketen van de 112 melding tot aan het revalidatieproces centraal.
De volgende thema's worden behandeld:

 • Opvang van de trauma patient (initial assessment en ketenzorg)
 • Hoofd-halsletsel
 • Thoraxletsel
 • Buikletsel
 • Letsels van het bewegingsapparaat
 • Revalidatie
 • Psychosociale aspecten

In elk thema komen verdiepende kennis en vaardigheden in combinatie met relevante verpleegkundige competenties in de zorg voor de trauma patiënt aan bod. In de online leeromgeving en de LearningSpace die is ingericht vind je alle informatie.
Ter voorbereiding op de verschillende thema's bestudeer je literatuur, bekijk je video's en PowerPoint presentaties voorzien van audio en maak je voorbereidende opdrachten. Tijdens de fysieke bijeenkomsten wordt verdere verdieping geboden. Tijdens het afsluitende dagdeel leer je, in een simulatietraining, hoe je de acuut zieke traumapatiënt herkent en snel de juiste zorg verleent.

Zoveel tijd kost het
Het leertraject bestaat uit 4 lesdagen.
Tijdens het afsluitende dagdeel wordt de groep in een ochtend of middag groep gesplitst.

Accreditatie
Het leertraject is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V.

Voorwaarden
Let op: ben je medewerker van het Radboudumc, dan verloopt de betaling standaard via je aanstellingskostenplaats. Soms is dat niet de bedoeling. Klik dan eerst op ‘Inschrijven’, klik daarna hier en klik vervolgens op de cursus waarvoor je je zojuist hebt ingeschreven. Kies
-betaal per factuur (bij betaling door jezelf/een andere werkgever), of
-betaal met referentiecode (bij andere kostenplaats, project of voucher), vul de betreffende gegevens in en klik op bevestig.
Bij annulering tot uiterlijk 14 dagen van tevoren brengen we €35 administratiekosten in rekening. Bij annulering na deze termijn het volledige bedrag.
Op al ons aanbod zijn de Algemene Voorwaarden Online Leeromgeving van toepassing.

Meer weten?
Meike Degen Meike.Degen@radboudumc.nl Radboudumc Health Academy

€1120,00

Onderdelen

 1. artikel

  Voorbereiding + algemene info

  Bekijk ter voorbereiding op de lesdagen de informatie en maak de opdrachten in de Learning Space.

 2. event

  Leertraject traumatologie voor verpleegkundigen

  In dit leertraject komen de belangrijkste aspecten van de verpleegkundige zorg rondom de behandeling en begeleiding van een trauma patiënt aan bod. Wil jij je kennis verder verdiepen op dit gebied? Dan is dit leertraject wat je zoekt!